Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

VoetreflexPlus therapie

Jouw welzijn is mijn zorg.

VoetreflexPlus therapie:

Wat is het? En wat kan je er mee bereiken.

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflex therapie is een traditionele Chinese massage.

Hoe gaat het in zijn werk?

Via de gehele voet en het onderbeen wordt u behandeld voor uw klacht. Dit gebeurt door de corresponderende reflexzones en meridiaanbanen van het lichaam op de voet en het onderbeen te masseren. Bij een aantal behandelingen worden armen en/of hoofd ook mee gemasseerd.
Door deze manier van masseren wordt de energiestroom van het lichaam gunstig beïnvloed en worden blokkades aangepakt. Hiermee wordt het zelf- genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Lichaam en Geest komen weer in balans waardoor klachten verminderen of kunnen verdwijnen.

Voetreflex therapie is een aanvullende therapie en is goed toepasbaar naast de reguliere geneeskunde. Een voetreflexPlus therapeut stelt geen diagnose maar behandelt symptomen. Het vervangt geen reguliere arts

Bij een passende aanvullende verzekering worden de kosten van een behandeling (gedeeltelijk) vergoed. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis.

Voor wat voor klachten is VoetreflexPlus therapie geschikt?

Voetreflex therapie is geschikt voor zeer uiteenlopende lichamelijke en geestelijke klachten. Bijvoorbeeld problemen met de spijsvertering als gevolg van maag- en darmklachten. Maar ook bij klachten als migraine, rugklachten, reumatische aandoeningen, pijn van allerlei aard, allergieën, eczeem en hielspoor. Voetreflex therapie is eveneens een goede remedie bij psychische klachten, zoals de verwerking van een trauma en de verwerking van het verlies van een dierbaar persoon. Voor deze laatstgenoemde klachten zijn de energetische massages zoals zonnevlechtmassage, auramassage en polariteitsmassage heel doelgericht in te zetten. Ook bij depressie en hormonale klachten zoals overgangsklachten kan men baat hebben bij een Voetreflex massage.

Voor vage klachten zoals het niet lekker in je je vel zitten kan een Voetreflexbehandeling net het duwtje zijn dat je nodig hebt. Ook voor de reiniging van het lichaam, om bijvoorbeeld te helpen de narcose van een operatie uit het lichaam te halen. Maar ook bij het afvallen en of verzuring kan het lichaam een extra steuntje in de rug wel waarderen. Daarbij pas ik de reinigende massage toe. Dit geeft allemaal mooie resultaten omdat het van belang is lichaam en geest in balans te laten zijn en dat kan vaak heel goed bereikt worden met een Voetreflex massage.

De behandeling:

Bij de eerste behandeling neem ik een anamnese af en geef ik een Analytische voetmassage, dit om uw klachten goed in kaart te brengen en om zo dicht mogelijk bij de oorzaak van uw klachten te komen. Naar aanleiding van uw klachten en uw toelichting hierop maak ik een behandelplan op maat, speciaal gericht op uw klachten. Een behandeling duurt 45 minuten tot een uur. Afhankelijk van de klacht zal een behandelplan 3 tot ongeveer 10 behandelingen duren. Meestal wordt de therapie gestart met 1 behandeling per 1 of 2 weken gedurende de eerste maand. Vaak kan daarna op een lagere frequentie worden overgegaan zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam ook tussen de behandelingen door voldoende zijn werk kan blijven doen. Soms kan een enkele behandeling al voldoende zijn. Meestal is de duur van de behandeling van een chronische klacht langer dan die van een kortdurende klacht.
U kunt er ook voor kiezen om eenmalig een afspraak voor een gehele voetreflexmassage te maken om gewoon lekker in uw energie te komen of omdat u na het lezen van deze website nieuwsgierig bent geworden wat Voetreflexologie voor u kan betekenen.
Mijn specialisaties zijn stervensbegeleiding, rouwverwerking en de meest voorkomende ziektebeelden zoals onder andere hoofdpijn, vermoeidheid en huidproblemen.

Voor meer informatie mag u mij natuurlijk altijd bellen of mailen.

Brancheorganisatie:

Ik ben aangesloten bij De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) onder licentie nr. 182178, en bij de overkoepelende organisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) onder licentie nr. 180748R.

                 

Geschillencommissie:

Klachten over behandelingen kunt u melden bij De Geschillencommissie, Postbus 90600, 2509LP Den Haag.

 

Contact

Stuur me een bericht

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Stuur mij dan een berichtje of neem telefonisch contact met mij op.

06 388 951 55 info@voetzorgplussomeren.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×